خانه / چند ترفند برای جستجو بهتر در گوگل

چند ترفند برای جستجو بهتر در گوگل

امتیاز دهید
چند ترفند برای جستجو بهتر در گوگل
امتیاز دهید

اگر با دنیای دیجیتال در ارتباط باشید، به طور یقین از ابزار جستجو گوگل بهره برده اید و برای پیدا کردن مطالب مرتبط با موضوعی که دنبالش هستید از این ابزار پر طرفدار استفاده کرده اید. اما ممکن است با جستجو مطلب خود غیر از چیزی که انتظارش را دارید رو در رو شوید و چندین صفحه را دنبال موضوع خود بگردید ، این موضوع حتما برایتان آزار دهنده است. برای این که دقیقا بدانید چگونه در گوگل به جستجو بپردازید با ما همراه باشید. در این پست ما به شما خواهیم گفت که گوگل چه امکاناتی دارد.

اپراتورهای جستجو گوگل (Google Search Operators ) چیست؟

گوگل اپراتورهای جستجو خود را به شکل زیر تعریف کرده است:

علائم ، کدها و کلماتی که در جستجوی خود وارد میکنید تا به نتایج دقیق تری برسید.

در اصل، اپراتورهای جستجو گوگل، میانبرهایی برای دریافت نتایج بهتر هستند. زمانی که شما از این ابزار استفاده می کنید در واقع به گوگل می گویید که نتایج جستجو را فیلتر کند، به طور کلی چه کلمه ای را در جستجو بیاورد و چه کلمه ای را نیاورد. و به جای آن که به مشاهده صفحات متعدد و بی ربط با موضوع خود بپردازید، تنها کافیست مطالبی که مورد تایید خودتان است را مشاهده کنید.

باید این موضوع را خاطر نشان شویم که تمامی این اپراتورهای جستجو ممکن است در زبان فارسی به خوبی عمل ننمایند، این موضوع ممکن است به دلیل فقر محتوای فارسی باشد. به هر حال ما در این مقاله سعی کرده ایم از هر دو زبان فارسی و انگلیسی استفاده کنیم.اما شما می توانید در هر زبان استفاده کنید.

دریافت نتایج کلی گوگل

به طور عادی بیشتر کاربران به دنبال همه نتایج هستند. فقط کافیست عبارت مورد نظر خود را به صورت شکل زیر وارد کنید.

یافتن نتایجی مرتبط با کلمه (اپراتور نقل قول “ “)

فرض کنید می خواهید درباره ی دانلود یک برنامه جستجو کنید، برای مثال از عبارت «دانلود نرم افزار اندروید جدید» استفاده می کنید. به نتایج جستجو شده در شکل زیر توجه کنید:

در تصویر بالا دقت کنید، تمامی جستجو های انجام شده مرتبط به دانلود نرم افزار اندروید جدید نبوده و برای این که بتوانید نتایجی مرتبط با موضوع خود به دست آورید مانند شکل زیر عمل کنید.

در واقع با این عمل (نقل قول ” “) شما به گوگل می گویید که تنها کلماتی که در نقل قول استفاده شده است را بیابد. به این ترتیب نتایج شما بهتر از قبل خواهد بود.

خارج کردن یک کلمه از جستجو گوگل (اپراتور منفی -)

فرض کنید قصد دارید در مورد اندروید مقاله ای جستجو کنید. اگر بخواهیم به صورت ساده کلمه «اندروید» را در گوگل جستجو کنیم بیشتر با سایت های اندروید برخورد خواهیم کرد تا مقاله ای درباره‌ی آن.

در چنین شرایطی برای این که بخواهیم با این گونه نتایج روبرو نشویم و از جستجو حرفه ای گوگل بهره ببریم باید از علامت (-) قبل از کلمه مورد نظر استفاده کنیم و فاصله ای بین آنها نباشد. به این صورت که شما میخواهید کلمه دانلود را از لیست جستجو حذف کنید، به این صورت( -دانلود ) مورد استفاده قرار می گیرد. به شکل زیر توجه کنید:

خارج کردن چند کلمه از جستجو گوگل (اپراتور منفی -)

برای این که شما بتوانید چندین کلمه را از نتایج جستجو حذف کنید، کافی است یک بار دیگر از اپراتور منفی استفاده کنید. فقط دقت داشته باشید که بین هر کلمه ای که قصد حذف آن را دارید فاصله بگذارید. مانند شکل زیر:

خارج کردن عبارت Exact Match از نتایج جستجو

اگر با ترفندهای بالا به نتایج دلخواهتان نرسیدید، می توانید از این اپراتور گوگل  استفاده کنید، در واقع با این ترفند به گوگل می گویید که عبارتی را عیناً از نتایج جستجو حذف کند. این اپراتور ترکیبی از اپراتورهای نقل قول و اپراتور منفی می باشد. برای حذف عبارتی تنها کافی است از علامت (-) استفاده کرده و کلمه مورد نظر را داخل عبارت نقل قول (” “) بگذارید.

خارج ساختن چندین عبارت از نتایج جستجو

عملکرد این اپراتور همانند اپراتور بالا است، برای حذف عبارت کافی است از علامت (-) استفاده کرده و کلمه مورد نظر را داخل عبارت نقل قول (” “) بگذارید.

اپراتور OR

برای این که بتوانید نتایج جستجو بین کلمات انتخاب شده باشد باید از اپراتور OR استفاده کنید. در واقع این اپراتور همان کلمه ای که بعد و یا قبل از عبارت OR وارد شده باشد را نمایش خواهد داد. در ضمن دقت داشته باشید که کلمه OR به صورت حروف بزرگ باشد.

روش دیگری به جای استفاده از دستور OR وجود دارد ،شما می توانید ازعبارت (|) استفاده کنید.

سفارشی سازی اپراتور OR

جهت سفارشی سازی اپراتور OR می توانید از اپراتور هایی که در قبل گفته شد، استفاده کنید. این سفارشی سازی زمانی کاربرد خواهد داشت که قصد جستجو عبارات خاصی را در گوگل دارید. به تصویر زیر توجه کنید:

به این ترتیب شما تنها نتایجی را مشاهده خواهید کرد که با عبارات “دیجی کالا” و “اندروید” استفاده کرده اید.

دریافت نتایج بیشتر با اپراتور (*)

اگر می خواهید در جستجو گوگل به نتایج حرفه ای تری دست پیدا کنید، باید از دستور (*) بین کلمات استفاده کنید.

اضافه کردن کلمه ای به نتایج جستجو با اپراتور ( + )

تا اینجای مطالب با خارج کردن کلمات از جستجو گوگل پرداختیم ، حال می خواهیم با اضافه کردن کلمه ای به جستجو گوگل بپردازیم.

اگر بخواهیم در گوگل موضوعی خاص را جستجو کنید و بخواهید در یکی از زیر شاخه های آن جستجو کنید باید از عبارت (+) برای جستجو آن کلمه استفاده کنید.

اضافه کردن عبارت نقل قول به نتایج جستجو (اپراتور+)

اگر در قبل از (اپراتور-) برای خارج کردن نتایج و برای دقیق تر شدن این نتایج از اپراتور نقل قول استفاده کردیم، اکنون می توانیم همان روش را برای اضافه کردن عبارت به نتایج جستجو انجام دهیم، با این تفاوت که در این مرحله به جای خارج کردن کلمه از جستجو آن را اضافه می کنیم.

پیدا کردن کلمات کنار یکدیگر (اپراتور AROUND X)

اپراتور AROUND X  یکی از بهترین اپراتورهای جستجو گوگل می باشد. فرض کنید که مطلبی را خوانده اید و عنوان آن را فراموش کرده اید، و تنها چند کلمه ای را از آن به یاد دارید، این اپراتور به شما کمک خواهد کرد فقط کافیست تعداد کلماتی که بین آن دو کلمه که به یاد دارید را وارد کنید.

به این صورت که مقاله ای را خوانده اید و تنها کلمه ی اول و آخر آن را به یاد دارید، پس کافیست به جای عبارت X تعداد کلماتی که بین آن ها می باشد را وارد کنید. توجه کنید که AROUND را با حروف بزرگ بنویسید.

برای مثال به تصویر زیر توجه کنید:

شما نتایجی را مشاهده خواهید کرد که با عبارت “Android” و “Create” به فاصله ۲ کلمه از یکدیگر قرار دارند. این اپراتور زمانی برای شما مفید واقع خواهد شد که قصد پیدا کردن صفحه ای را دارید که تنها کلماتی از آن را به یاد دارید.

یافتن کلمات کنار یکدیگر (اپراتور AROUND X)

شما می توانید از این اپراتور برای پیدا کردن کلمات نزدیک یکدیگر هم استفاده کنید، برای این کارفقط کافیست از عبارت نقل قول (“”) بین کلمات استفاده کنید.

مشاهده صفحات داخل یک سایت (اپراتور :Site)

احتمالا برای شما هم بارها اتفاق افتاده است که بخواهید تنها مطالب یک سایت را در گوگل جستجو کنید، برای این کار کافیست دستور :site را در باکس گوگل وارد کرده وبعد بدون فاصله ای آدرس سایت را وارد کنید. نتیجه ای که به دست می آورید ، مانند شکل زیر می شود.

برای این که بتوانید به نتایج بهتری دست پیدا کنید، فقط کافیست کلمه مورد نظرتان را مانند شکل زیر وارد کنید.

پیدا کردن سایت های مرتبط (اپراتور :related)

گاهی اوقات قصد جستجو سایت های مرتبط با هم را دارید، این اپراتور نیاز شما را بر طرف می کند. برای این کار کافیست قبل از وارد کردن آدرس سایت مورد نظر دستور related: استفاده کنید.

ما در شکل بالا سایت گوگل را مورد استفاده قرار دادیم و در نتایج جستجو شده ، به سایت های مرتبط با آن برخوردیم.

یافتن اطلاعات درباره سایت ها (اپراتور :Info)

در برخی موارد شما به اطلاعات بیشتری در مورد وب سایت نیاز دارید، در این گونه موارد دستور Info: به کار شما می آید.  برای استفاده از دستور عبارت Info: را قبل از URL سایت وارد کنید.

مشاهده نسخه های قدیمی یک وب سایت (اپراتور :Cache)

با این دستور شما می توانید در صورت وجود نسخه های قدیمی یک وب سایت، آن ها را مشاهده کنید. برای استفاده از این دستور کافیست عبارت Cache: را قبل از ادرس سایت مورد نظر وارد نمایید.

جستجو بر اساس دامنه در گوگل

اگر قصد جستجو سایت هایی بر اساس دامنه آن ها را دارید، این دستور به شما کمک می کند. برای این کار از دستور Site:  نیز کمک می گیریم. به این صورت که بعد از دستور Site: دامنه مورد نظر را وارد می کنیم. مانند شکل زیر:

همچنین برای به دست آوردن نتایج بهتر و بیشتر در رابطه با موضوع خود می توانید از دستور های دیگر نیز استفاده کنید. به عنوان مثال در شکل زیر عبارت “خبر” را مورد جستجو قرار دادیم، با این کار سایت هایی با موضوع خبر و با دامنه .ir به شما نمایش داده خواهد شد.

جستجو بر اساس چند دامنه در گوگل

اگر مطلب قبلی را به خاطر بیاورید دستور OR را به شما معرفی کردیم، اکنون از این دستور با ادغام دستور site: برای جستجو در چند دامنه کمک می گیریم.

جستجو با هشتگ در گوگل (اپراتور#)

اگر قصد دارید در شبکه های اجتماعی به جستجو بپردازید، از این دستور استفاده می کنیم. برای این منظور قبل از کلمه مورد نظر از عبارت # استفاده می کنیم.

دقت داشته باشید که کلمات باید به هم چسبیده باشد. برای ایجاد هشتگ در زبان فارسی به جای قرار دادن فاصله از علامت (_) استفاده کنید.

جستجو بر اساس اعداد

فرض کنید می خواهید قیمت محصولی را به دست آورید یا آن را بخرید، این دستور به کار شما خواهد آمد.  برای استفاده از این دستور فقط کافیست پایین ترین و بالاترین قیمت را مشخص کنید و دستور (..) را ما بین آن ها قرار دهید.

پیدا کردن کلمات کلیدی در عنوان صفحه (اپراتور :InTitle)

با وارد دستور Intitle: گوگل به شما وب سایت هایی را نمایش می دهد که از آن کلمه کلیدی استفاده شده باشد.

یافتن کلمات کلیدی در محتوای صفحه (اپراتور :Intext)

عملکرد این دستور مانند دستور قبل است، با این تفاوت که در این دستور شما می توانید یک کلمه کلیدی را در محتوای صفحه سایت مشاهاده کنید.

جستجو کلمات کلیدی در URL سایت(اپراتور :inurl)

فرض کنید ادرس سایت مورد نظرتان را فراموش کرده اید ، این دستور به شما کمک خواهد کرد، فقط کافیست بعد از دستور inurl: کلمه کلیدی خود را وارد نمایید.

یافتن عبارت کلیدی در URL سایت(اپراتور :allinurl)

این دستور به شما این امکان را می دهد که سایت هایی را که از یک عبارت کلیدی در url خود استفاده کرده اند را نمایش دهد.

جستجو محتوا بر اساس نویسنده آن (اپراتور :allinpostauthor)

اگر قصد یافتن محتوایی بر اساس نویسنده آن را دارید، فقط کافیست از دستور allinpostauthor: استفاده کنید.

شناسایی صفحات نا امن

برای این که بدانید چه سایتی امن و نا امن است و کدام یک ایمنی لازم را داراست، کافیست از دستور زیر استفاده کنید.

یافتن تعریف یک کلمه (اپراتور :define )

استفاده از دستور :define مترادف و معنی هر کلمه‌ای را برایتان پیدا می‌کند:

توجه داشته باشید که فعلا این اپراتور برای زبان فارسی کاربردی ندارد.

جستجو بر اساس نوع فایل (اپراتور :filetype )

اگر شما هم به دنبال یک فایل خاصی هستید این ابزار می تواند کمک رسان شما باشد. این دستور برای پیدا کردن فایل هایی نظیر (Pdf ،Zipو..) کاربرد دارد، استفاده از این دستور جستجو شما را آسان تر خواهد کرد.

یافتن دامنه با پسوند های جایگزین

در آخرین ترفند از راه و وروش جستجو در گوگل به شما آموزش می دهیم، که چگونه به جستجو یک دامنه با پسوندهای متفاوت بپردازید. با استفاده از این روش می توانید دامنه خود را که با پسوندی متفاوت به ثبت رسیده است را مشاهده کنید.

نتیجه گیری

خب، امیدوارم از این مطلب طولانی خسته نشده باشید. اگر بتوانید از این کد ها و دستور ها در جستجوهای خود استفاده کنید، حتما شما هم پس از مدتی به یک جستجوگر حرفه ای گوگل تبدیل خواهید شد. این موتور جستجوگر ابزاری رایگان و حاوی اطلاعات بیشماری است که بدون هیچ هزینه ای در اختیار شما قرار دارد، که همین ویژگی اوست که آن را به یکی از پرطرفدارترین موتورهای جستجو تبدیل کرده است، البته که گوگل تنها موتور جستجوگر نیست، ولی به هر حال ما در اینجا به این مبحث پرداخته ایم.

امیدوارم خواندن این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد.

موفق و سربلند باشید.

با مطالب سایت سازی همراه باشید.

اگر این مقاله برای شما مفید بود لطفاً به آن ستاره بدهید

امتیاز دهید
اشتراک گذاری در telegram
تلگرام
اشتراک گذاری در whatsapp
واتس آپ
اشتراک گذاری در facebook
فیس بوک
اشتراک گذاری در linkedin
لینکدین
اشتراک گذاری در twitter
تـوئیـتر
لایت هاوس گوگل
وبلاگ

لایت هاوس

همانطور که در مقاله قبلی در رابطه با رتبه بندی وب سایت ها صحبت کردیم و با ابزارهای رتبه بندی و آنالیز وب سایت آشنا

ادامه مطلب »
ساخت سایت عکاسی
طراحی سایت

طراحی سایت عکاسی

با پیشرفت روز افزون اینترنت و تکنولوژی دیگر نیازی به صرف هزینه های هنگفت برای تبلیغات جهت  طراحی سایت عکاسی وجود ندارد ، بی شک

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید : 02133720934