لینک سازی وب برای کسانی که نتوانستند خودشان را با قوانین وفق دهند یا مهارتهایشان را افزایش دهند، مرده است! این مبحث مهم در دنیای وب، نیازمند دانش، تجربه، مهارت و آگاهی از جدیدترین قوانین و الگوریتمهای گوگل است. لینکها و لینکسازی، وجه تمایز بین وبسایتهای خوب و عالی هستند. پیوندها را دست کم نگیرید. آنها عامل رتبه گرفتن وبسایت شما در گوگل هستند. در این مقاله از وبسایت سایتساز به بررسی لینکسازی و قوانین آن در سال ۲۰۲۱ میپردازیم. با ما همراه باشید.
گوگل و لینک سازی
در این مورد که لینک و پیوند بر روی رتبه وبسایت شما در گوگل موثر است، صحبت کردیم. بسیاری از سئوکاران فقط بر روی محتوا و سئوی داخلی یا On-Page Seo تمرکز دارند اما زمانیکه از آنها میپرسید چرا؟ میگویند ما همه چیز را درباره پیوندها میدانیم و نیازی به توضیح اضافه نیست! اما واقعا آنها همه چیز را درباره لینک سازی میدانند؟
گوگل تایید کرده است که لینکها اهمیت بالایی دارند
گوگل اظهار داشته که در کنار محتوای خوب و مناسب، فاکتور دیگری نیز برای رسیدن به رتبه یک وجود دارد و آن هم لینکسازی است. رتبه گرفتن در گوگل بدون پیوندها واقعا دشوار است. گوگل برای لینک سازی اهمیت بسیاری قائل است؛ پس بهتر است شما هم برای ساخت لینکهای پربازده وقت بگذارید.
الگوریتم پنگوئن گوگل (Google Penguin) نحوه استفاده از Back-link در سئو را برای همیشه تغییر داد
قبل از آوریل ۲۰۱۲، هر شخصی میتوانست به راحتی با افزودن تنها چند پیوند بیشتر به وبسایت خود، موقعیت بالاتری از نظر رتبه گوگل به دست آورد؛ ولی حالا آن دوران به اتمام رسیده است. فیلتر Spam در Google Penguin حالا یکی از الگوریتمهای اصلی در گوگل است و هر زمان که لازم باشد، سایت شما را از دسترس خارج میکند.
تنها یک خطر است که از جانب لینکها وبسایت شما را تهدید میکند و باید نسبت به آن آگاه باشید؛ این خطر چیزی نیست جز Back-link. حتی در دنیای امروز هم مردم دنبال صفحه منبع و مرجع میگردند. به این نوع پیوندها بک لینک میگویند
پیوند اتصال نقطه A به B
لینک یا پیوند، ارتباطی است بین صفحه مرجع به صفحه هدف که همواره وجود داشته است. برای مدتی طولانی، سئوکاران با دیدن رتبه صفحه یا مواردی از این دست، به سنجش میزان اعتبار صفحه مرجع میپرداختند و بعد از انجام این نوع ارزیابیها، تصمیم میگرفتند که آیا این صفحه برای لینکدهی مناسب است یا خیر؟
پیشنهاد ما استفاده از LRT است. این نرمافزار به شما کمک میکند که هم وبسایت مرجع و هم وبسایت هدف را در کنار هم مقایسه کنید و ارزش لینک سازی و میزان ریسک را در نظر داشته باشید تا بتوانید بهترین لینک را برای ساخت پیوند استفاده کنید.
هنر توسعه لینک سازی
امروزه لینکسازی به یک عمل حرفهای تبدیل شده است. منابع خود را با استفاده از لینکهای مخرب، از بین نبرید. بهتر است منابع خود را برای شناسایی لینکهای مفید و پربازده مصرف کنید. نرمافزاری مانند LRT به شما کمک خواهد کرد تا از الگوریتم پنگوئن گوگل نترسید و لینکهای عالی برای محتوا و وبسایتتان بسازید.
Back-link چیست؟
زمانی به لینک ورودی، بک لینک میگویند که لینک وبسایت یا صفحهای از وبلاگ شما در پیج دیگری به اشتراک گذاشته شده باشد و با کلیک بر روی آن، کاربر به وبسایت شما ارجاع داده شود. این مسئله با لینکهای خارجی وبسایت فرق میکند و دو مبحث جدا هستند. معمولا به بک لینک، لینک ورودی نیز گفته میشود. بک لینک نشاندهنده میزان محبوبیت یا اهمیت وبسایت شما برای موتورهای جستجو مانند گوگل است و بر روی مواردی چون آمار ورود کاربر، میزان اعتماد کاربر به وبسایت و محتوا تاثیر دارد. هر سایتی برای پیشرفت خود نیاز به بک لینک دارد. بک لینک را باید حتی الامکان از سایت های با اعتبار دامنه بالاتر و همچنین سایت های مرتبط با حوزه کاری خود تهیه شود
مطلب پیشنهادی : دامین آتوریتی (اعتبار دامنه) چیست و چگونه افزایش می یابد؟ (domain authority)
آیا رتبه گرفتن در گوگل بدون استفاده از بک لینک امکان پذیر است؟
خیر. ما کاملا مطمئن هستیم که یک وبسایت بدون استفاده از لینکهای ورودی، قادر به رتبه گرفتن در گوگل نیست.
چرا لینک سازی اهمیت دارد؟
- پیوندها یکی از عوامل تعیینکننده رتبه در گوگل هستند.
- پیوندها شکلدهنده دنیای وب هستند.
- پیوندهای بیشتر از یک محتوا، نشاندهنده عالی بودن آن محتوا و شایسته رتبه برتر بودن در گوگل است.
- هر چقدر تعداد پیوندها بیشتر باشد، محتوا تاثیرگذارتر و قدرتمندتر است.
- هر چقدر تعداد پیوندها بیشتر باشد، اعتماد مخاطب به محتوا افزایش مییابد.
- اگر در وبسایت خود از روشهای لینکسازی استفاده نکنید، گوگل وبسایت شما را نمیشناسد و در جستجوها آن را به مخاطب نشان نمیدهد.
- هرچقدر در یک مقاله یا پست؛ لینک های متعددی به صفحات داخلی خود بدهید؛ شبکه ای از لینک ها در سایت درست شده و اعتبار شما را نزد گوگل بیشتر می کند.
- بیشتر بودن لینک های داخلی در مقاله یا پست؛ عاملی برای چرخش های احتمالی کاربر در دیگر صفحات خواهد بود.
یک پیوند خوب، پیوندی است که هم باعث افزایش قدرت اثرگذاری محتوا شود و هم اعتماد مخاطب را جلب کند. بنابراین، دو فاکتور قدرت و اعتماد نشاندهنده ارزش یک لینک و پیوند عالی هستند. زمانیکه میگوییم لینک بگیرید، منظورمان این است که لینکها را مستقیما از گوگل بگیرید تا ارزش لینک سازی در وبسایت شما حفظ شود.
۲ فاکتور مهم در رتبهبندی گوگل
در مارس ۲۰۱۶، طی یک جلسه پرسش و پاسخ سئوکاران از استراتژیست ارشد شرکت گوگل پرسیدند که مهمترین عوامل موثر بر رتبهبندی گوگل چیست؟ Andrey Lipattsev در پاسخ گفت: من میتوانم به شما بگویم که این عوامل چه هستند:
اول محتوای باکیفیت و دوم پیوندهایی که به وبسایت شما ارجاع داده میشوند.
بارها تایید گوگل در این زمینه شنیده شده است که لینک سازی جزئی بسیار مهم در کسب رتبه اول تا سوم این موتور جستجو است و دیگر رتبه بالا بدون لینک سازی تقریبا امری غیرممکن به شمار میرود.
آیا همه بک لینکها ارزش یکسانی دارند؟
جمله معروف (هر چه بیشتر، بهتر) در مورد لینکها صدق نمیکند؛ حداقل برای آن دسته از لینکهایی که میخرید تا اوضاع رتبه وبسایتتان در گوگل بهتر شود صادق نیست. معمولا خرید لینک بدون توجه به ریسک بالای آن برای وبسایت و منابع مالی انجام میشود. بهتر است هدف خود را بر روی تعداد محدودی لینک با کیفیت تنظیم کنید تا تعداد بیشماری لینک که هیچ ارزشی برای وبسایت شما در بر نخواهد داشت. لینکهای ضعیف و ریسکی کمکی به شما نخواهند کرد و حتی میتوانند اوضاع را بدتر کنند و منجر به پنالتی شدن وبسایت توسط گوگل شوند یا ترافیک نرمال سایت را نیز تحت تاثیر قرار دهند. لینکها از ارزش یکسانی برخوردار نیستند. به موارد زیر توجه کنید:
۱- تعداد لینک در ماه را مشخص کنید.
۲- نوع لینک را مشخص کنید.
۳- ارزش لینک از نظر قدرت و اعتماد را بسنجید و اعتبار آن را ارزیابی کنید.
۴- میزان ریسکی بودن استفاده کردن از لینک را حتما با نرمافزار ارزیابی کنید تا شرایط بدی برای وبسایت به وجود نیاید.
این عوامل در موارد مختلف، به صورت متفاوتی ارزیابی میشوند؛ برای مثال عواملی چون صنعت و حوزه لینک، کشور، زبان، کلمات کلیدی و مواردی از این دست روی لینک اثر گذارند و هیچ قانونی برای یکسانسازی این موارد وجود ندارد. به همین دلیل، پیشنهاد میکنیم از فیلتر Site-Wide در Link Research Tools استفاده کنید تا ارزیابی دقیقتری داشته باشید
قوانین گوگل در مورد لینک سازی
قبلتر هم گفتیم، ارزش همه لینکها یکسان نیست. زمانیکه میخواهید فرآیند لینکسازی وبسایت خود را آغاز کنید، ابتدا تمام جوانب را بسنجید و مراقب باشید. ایجاد پیوند درست و مناسب، باعث بیشتر شدن مخاطبین وبسایت شما میشود، بازدیدکنندگان شما بالا رفته، محتوای شما توسط گوگل شناسایی شده و در نتایج جستجو رتبه بهتری کسب میکنید؛ در نتیجه، تجارت شما رشد خواهد کرد.
باید از نوع پیوندها مطمئن شوید که نرمال و بیخطر باشند؛ در غیر اینصورت به گوگل پیام اشتباهی مخابره میشود و فکر میکند شما میخواهید الگوریتم جستجوی خود را دستکاری کنید. دستورالعملهای گوگل بسیار دقیق عمل میکنند و در صورت مشاهده هرگونه رفتار متناقض با قوانین با وبسایت شما برخورد خواهند کرد.
در ادامه ۲۱ راه مناسب برای لینک سازی در سال ۲۰۲۱ را با شما درمیان میگذاریم تا به واسطه ساخت لینکهای مناسب، رتبه بهتری در گوگل کسب کنید.
و اما می رسیم به ۲۱ روش لینک سازی در سال ۲۰۲۱
۱ – تقاضا برای بک لینک
یک راه آسان برای افراد مبتدی این است که از دوستان و نزدیکان خود یا وبسایتهایی که مدیران آنها را میشناسند درخواست بک لینک کنند. به این ترتیب، گوگل این وبسایتها را بهتر میشناسد.
۲ – ایجاد روابط دوستانه
در انجمنها و وبلاگهای مرتبط با حوزه کاری خود عضو شوید و ارتباطات جدید بسازید. این یکی از کارهایی است که میتواند بر روی لینک سازی وبسایت شما موثر باشد. اگر این افراد از مطالب شما خوششان بیاید، حتما با دیگران به اشتراک میگذارند و این آمار بازدید شما را بالا خواهد برد و سریعتر محبوب میشوید.
۳ – توصیهنامه بنویسید
این یک تجارت برد-برد است. بسیاری از کمپانیها از این روش استفاده میکنند که خیلی هم ساده است. از یک کمپانی خرید کنید و درباره تجربه خرید یا مصرف محصول مطلب بنویسید. آن کمپانی یا شرکت به محض خواندن پست و توصیهنامه شما، یک بک لینک به شما ارجاع میدهد و به همین راحتی، آمار بازدید شما بالاتر میرود و گوگل هم بیشتر دوستتان خواهد داشت.
۴ – بک وبلاگ راه اندازی کنید
وبلاگ شما نباید فقط یک پست داشته باشد و آن هم بک لینکی به وبسایت اصلی خودتان باشد. بهتر است در این وبلاگ از مسائل مختلف، بنویسید و اطلاعات جمعآوری کنید. در مورد موضوعاتی بنویسید که مشتریهایتان نیاز به دانستن آنها دارند.
۵ – آدرس وبسایت خود را در فهرستهای معتبر وارد کنید
بسیاری از فهرستهای موجود در گوگل، اصلا مناسب نیستند و بهتر است بر روی آنها سرمایهگذاری نکنید و به دنبال لیستهای پربازدید با اسامی برجسته از وبسایت رقیبان خود بگردید.
۶ – پستهای ایدهآل و جذاب بنویسید
حتما موضوعات مرتبط با حوزه کاری خود را انتخاب کنید و درباره آنها بنویسید. از خودتان یا کسبوکارتان تعریف نکنید؛ چرا که از حوصله کاربر خارج است. تمرکز اصلی شما باید بر روی کیفیت باشد، نه کمیت. مقالات ضعیف، نتایج خوبی به بار نخواهند آورد. در انتخاب عنوان دقت کنید.
۷ – بک لینکهای مشترک بین رقبا را کشف کنید
اگر درباره رقیبان خود جستجو کنید، متوجه میشوید بک لینکهای مشترکی بین آنها وجود دارد که شما هنوز موفق به دریافتشان نشدهاید. باید این پیوندها را آنالیز کنید و برای دریافت بکلینکهای مشابه رقیبانتان برنامهریزی کنید.
۸ – از رقیب خود به طور غیرمستقیم، بک لینک بگیرید
بک لینکهای مشترک رقیب خود را شناسایی کنید و از همان منابع استفاده کنید. این وبسایتها معمولا در حوزه و صنعت شما فعالیت میکنند؛ پس گرفتن بک لینک از آنها روی رتبه شما بسیار موثر است.
۹ – لینک به صفحات داخلی
حتماً در داخل مقاله خودتان لینک هایی به سایر مقالات سایت بدهید. اینکار میتواند در قالب مطلب پیشنهادی مطرح گردد. اینکار تعامل و ماندگاری کاربر در سایت را افزایش داده و نرخ پرش را کاهش می دهد که اینکار مستقیماً بازدید صفحات را نیز بیشتر می کند.
۱۰ – تگ و منشنهای خود را به بک لینک تبدیل کنید
در یک مقاله یا وبسایت، اگر اسمی از شما برده میشود بهتر است از این فرصت برای لینک سازی استفاده کنید و به مدیر آن وبسایت یا وبلاگ ایمیل بزنید. بعد از معرفی خودتان، مطالب دیگری از وبسایتتان را به آنها معرفی کنید. حتما در انتهای ایمیل، از اینکه شما را در وبسایتشان معرفی کردهاند، تشکر کنید.
۱۱ – قویترین رقبا را برای گرفتن بک لینک سالم پیدا کنید
اگر نمیخواهید توسط گوگل پنالتی شوید، باید از لینکهای سالم در محتوا و وبسایت خود استفاده کنید.
۱۲ – مناسبترین فرصت را برای لینک سازی پیدا کنید
SERP ابزاری است که برای پیدا کردن بهترین بلاگها، انجمنها و مواردی از این دست به شما کمک و موارد را بر اساس میزان پایداری، دستهبندی میکند. فعالیت در این نوع کمپینها بر روی بیشتر دیده شدن شما توسط مشتری و کمپانیهای بزرگ کمک موثر است.
۱۳ – از پیوندهای جدید رقیب خود آگاه باشید
حتما لینکهای رقیبان خود را آنالیز کنید تا بدانید قدم بعدی آنها برای افزایش رتبه چیست و بر روی چه منابعی سرمایهگذاری میکنند؟ و بک لینکهای فعلی آنها چیست؟
۱۴ – مسابقه یا کمپین تبلیغاتی راه اندازی کنید
نباید از این روشها برای دریافت ورودی و توجه مخاطب غافل شوید.
۱۵ – اینفوگرافیکها
باید بتوانید اطلاعات حوزه فعالیت خود را به اشکال مختلف به اطلاع مخاطب برسانید. هر کسی روش دریافت اطلاعات ویژهای دارد. از به کار بردن روشهای مختلف برای ارائه ویژگیهای خود و وبسایتتان غافل نشوید.
۱۶ – فهرستها
با ساختن فهرست و لیست در بین مطالب میتوانید کلیک بیشتری از مخاطب دریافت کنید. طبق تحقیقات انجام گرفته، مردم به مطالبی که در قالب فهرست ارائه میشوند، علاقه بیشتری نشان میدهند.
۱۷ – ارائه گزارشات تحقیق و مطالعات موردی
باید نتایج موضوعات و مطالعات خود را بررسی کنید و با مخاطبانتان به اشتراک بگذارید. اینگونه محتواها هم نظر کاربران را جلب میکنند.
۱۸ – اشتراک خبرنامه
اگر بتوانید روزنامه یا فصلنامه خاص خود را منتشر کنید، آمارهای بازدید وبسایتتان بیشتر خواهد شد و بازخوردهای بهتری از مخاطبان خود خواهید گرفت. حتما CTA های مناسب برای مقالات خود تعریف کنید.
۱۹ – انواع دیگر محتوا را دست کم نگیرید
از وبینار، ویدیو، پادکست صوتی و انواع دیگری از محتوا غافل نشوید. اینگونه سلیقههای بیشتری از مخاطبان خود را درگیر میکنید.
۲۰ – از دیگران بیاموزید
حتما محتوای وبسایتهای رقیبانتان را بررسی کنید.
۲۱ – بک لینکهای تاریخ گذشته خود را بازیابی کنید
برخی از بکلینکهای شما در طول زمان ممکن است با خطای ۴۰۴ مواجه شوند و یکی از دلایل آن میتواند تغییرات آدرس و صفحات وبسایت شما باشد. باید این لینکها را شناسایی کنید و برای بازیابی آنها زمان بگذارید.
سخن پایانی:
همراهان عزیز، در این مقاله از وبسایت سایتساز در مورد لینک سازی و قوانین آن در گوگل صحبت کردیم و همچنین، نکات جدید لینکسازی مبتنی بر آخرین و بهروزترین قوانین ۲۰۲۱ را با شما به اشتراک گذاشتیم. لینکسازی در کنار محتوای عالی میتواند باعث رشد چشمگیر رتبه وبسایت شما در گوگل شود؛ پس این موارد را دست کم نگیرید و به طور حرفهای برای بهتر شدن رتبه وبسایت خود برنامهریزی کنید.