آیا شما هم فکر میکنید سرعت بارگزاری سایت شما موضوع مهمی نیست؟
دوباره فکر کنید . . .
هیچ چیز به اندازه یک سایت کند نا امید کننده نیست.
یک سایت کند تنها برای کاربر نهایی ناخوشایند نیست بلکه برای سئوی سایت نیز موضوعی نامطلوب است، به این مفهوم که کندی سایت باعث رتبه پایین تر در نتایج جستجوی گوگل میشود. این یعنی کم شدن بازدید سایت و در نتیجه کاهش درآمد یا نرخ تبدیل سایت. هر ثانیه تاخیر در بارگذاری سایت تبعات ذیل را به دنبال دارد:
- ۱۱ درصد کاهش بازدید سایت
- ۱۶ درصد کاهش رضایت مشتریان
- ۷ درصد کاهش نرخ تبدیل
نرخ تبدیل یا کانورژن ریت Conversion Rate معیاری در سئوست که موفقیت یک کمپین تبلیغاتی را با آن می سنجند، و آن درصدی است که نشان می دهد از بین تمام بازدید کنندگان سایت، چند نفر پا پیش گذاشته و اقدام به تماس یا خرید کرده اند. در واقع این عدد نشان می دهد که سایت شما در جذب مشتری چقدر موفق بوده است.
آمازون متوجه صحت این موضوع شد و گزارش داد که با بهبود ۱۰۰ میلی ثانیه ای سرعت بارگذاری سایت فروشگاه ۱ درصد درآمد آن افزایش یافته است(منبع: آمازون)
همچنین وال مارت نیز با گزارشی مشابه اعلام کرد با بهبود هر ثانیه در سرعت بارگذاری سایت وال مارت، نرخ تبدیل ۲ درصد افزایش میابد.
این تمام ماجرا نیست. مطالعه ای که توسط Akamai صورت گرفت نشان داد که:
- ۴۷ درصد مردم انتظار دارند سایت در ۲ ثانیه یا کمتر بارگذاری شود
- ۴۰ درصد مردم در صورتی که بارگذاری سایت بیش از ۳ ثانیه به طول بیانجامد سایت را ترک خواهند کرد.
- ۵۲ درصد از خریداران اینترنتی اظهار میدارند که سرعت بارگذاری سایت روی وفاداری آنها به سایت تاثیر میگذارد.
فراموش نکنید بازدید کنندگان صرفا محو زیبایی سایت نمیشوند، بلکه اگر سایت سریع لود نشود سایت را ترک خواهند کرد. متوسط سرعت اتصال به اینترنت در سراسر جهان رو به افزایش است و این باعث میشود تا انتظارات بازدیدکنندگان وب برای بارگزاری سریع سایت افزایش یابد. تمامی این دلایل نشان میدهد که سرعت بارگزاری سایت یک موضوع اساسی است. در این مقاله قصد داریم به ۷ نکته اساسی که میتواند منجر به بهبود عملکرد بارگزاری سایت شما شود بپردازیم.
نکته-۱: قبل از آپلود تصاویر به آنها اندازه بدهید
اگر از سیستم مدیریت محتوا مانند وورد پرس یا جوملا استفاده میکنید، احتمالا متوجه شده اید که میتوانید یک تصویر را با اندازه کامل بارگزاری و سپس اندازه نمایش آن را در قسمت پشتی وبسایت خود تنظیم کنید. نکته قابل توجه اینجاست که فشار آوردن به مرورگر برای اجرای همزمان چندین دستور، شامل بارگذاری تصویر اولیه و تغییر اندازه آن برای نمایش میتواند سرعت بارگذاری سایت را کاهش دهد.
برای جلوگیری از این رویداد، از یک نرم افزار ویرایش تصویر برای تصحیح اندازه تصویر پیش از قراردادن آن روی سایت استفاده کنید. همگی ما نرم افزاری مثل Microsoft Paint را میشناسیم و به سادگی میتوانیم ابعاد تصویر را با آن کاهش دهیم.
اما با وجود این کار، هنوز حجم تصویر بزرگ است و میتواند سرعت بارگزاری آن را کاهش دهد. قدم بعدی فشرده سازی آن است. یکی از بهترین ابزارهایی که به صورت آنلاین در دسترس همگان است TinyPNG است. روی لینک کلیک کنید، تصویر خود را بارگزاری کنید. این ابزار حجم تصویر شما رو بدون کاهش رزولیشن کم خواهد کرد. و در نهایت با این روش حجم تصاویر شما کاهش و سرعت بارگزاری بالا خواهد رفت.
نکته- ۲ : حذف پلاگین های غیر ضروری
تعداد زیاد افزونه ها و اسکریپت که امروز به طور رایگان در اختیار شما قرار می گیرند صاحبان وبسایت ها را وسوسه میکند تا تعداد بیشتری از آنچه که واقعا به آن نیاز دارند به سایت اضافه کنند. به یاد داشته باشید، هر افزونه ای که اضافه می کنید، نیاز به منابع برای اجرا دارد، و منابع بیشتر به معنای یک سایت کندتر است.
قبل از اضافه کردن پلاگین های جدید به سایت خود، از خودتان بپرسید آنچه که به ازای پلاگین به دست می آورید با ارزش تر از سرعت بارگزاری سایت است، یا بجای آن میتوان محتوای پلاگین را در تم سایت کد کرد.
زمانی پلاگین به سایت اضافه کنید که میدانید سایت شما کند است و اضافه کردن پلاگین میتواند منجر به افزایش سرعت بارگزاری آن شود.
تمامی پلاگین های خود را یک به یک غیرفعال کنید. بعد از هر مرحله سایت خود را از طریق ابزار GT Metrix اجرا کنید. این ابزار سرعت سایت شما را نشان خواهد داد.
اگر شما متوجه شدید که با هر بار غیرفعالسازی یک پلاگین سرعت سایت به طور چشم گیری افزایش میابد، مجرم را یافته اید! چنانچه به عملکرد پلاگین خاصی برای کار فعالیت سایت احتیاج دارید تا زمانی که جایگزینی برای آن پیدا کنید که سرعت سایت را کاهش ندهد، از آن استفاده کنید.
به علاوه اینکه خلاص شدن از پلاگین ها میتواند از درگیری آنها در حالتی که شما چندین پلاگین فعال در یک زمان دارید جلوگیری کند. توجه داشته باشید فعال شدن همزمان چندین پلاگین در یک زمان واحد و شباهت کدهای آنها ممکن است منجر به درگیری آنها شده و باعث شود آنها به درستی کار نکنند.
نکته-۳: مطمئن شوید اسکریپتهای سایت شما به روز هستند
بسته به اینکه سایت شما از کدام سیستم مدیریت محتوا استفاده می کند، احتمالا نیاز داشته باشید تا به طور مرتب چک کنید که آیا نسخه های جدید اسکریپت سایت شما در دسترس هستند یا نه.
اگر که جواب مثبت است، سایت خود را هر چه زودتر به روزرسانی کنید(ابتدا مطمئن شوید که نسخه پشتیبانی از فایل ها دارید). توسعه دهندگان اسکریپت سایت همیشه روی بهبود کدهایشان برای برای نسخه های آتی کار میکنند بخصوص وقتی موضوع بهبود سرعت سایت باشد. به روزرسانی اسکریپت های سایت به آخرین نسخه ها می تواند راه بسیار خوبی برای از بین بردن موانع کد شده است که باعث جلوگیری از بارگذاری سریع سایت شما می شود.
خبر خوب این است که نیازی نیست این کار را هر روز انجام دهید، معمولا یک بار در ماه برای نصب هر گونه آپدیتی که احتمالا در دسترس باشد کافی است. .
اگر سایت شما روی وردپرس قرار دارد، این آپدیت ها را روی گزینه به روز رسانی (Upadates) در داشبورد وردپرس خواهید یافت. فقط یک کلیک کافی است، سایت آخرین آپدیت نرم افزار را نصب خواهد کرد. نیاز به هیچ کار اضافی نیست.
یک رویداد تکراری را در تقویم خود تنظیم کنید و هر ماه یک ساعت برای این کار کنار بگذارید. البته معمولا، این زمان بسیار کمتر از این خواهد بود، اما مهم است که عادت داشته باشید اطمینان حاصل کنید که همیشه سایت شما و افزونه ها آخرین نسخه را اجرا می کنند.
به اضافه اینکه بروز کردن تمامی نرم افزارها به پر کردن حفره هایی که ممکن است به حک کردن سایت منجر شود کمک میکند.
نکته-۴: از CDN استفاده کنید
شبکه های تحویل محتوا یا CDN ها، شبکه های گسترده ای از سرورها هستند که در سراسر جهان جای گرفته اند. به طور معمول، اگر شما از CDN استفاده نمیکنید کاربران شما مجبور خواهند بود از طریق سرور میزبان وب در محل مرکزی آن به سایت دسترسی پیدا کنند.
این موضوع بخصوص زمانی که کاربران شما از فاصله نسبتا دور از موقعیت سرور اصلی قرار داشته باشند منجر به کاهش سرعت بارگزاری سایت خواهد شد. علاوه بر این اگر شما تنها از یک سرور استفاده میکنید، احتمال مشکل در سایت به علت مراجعات بیش از حد وجود دارد.
CDN ها هر دوی این مشکلات را با ایجاد امکان دسترسی به نسخه ذخیره شده سایت از نزدیک ترین میزبان وب برای کاربران حل میکنند. مزیت دیگر این است که اگر سرور محلی مشغول یا بازدید آن زیاد باشد روی سرور دیگری منتقل خواهد شد.
نتیجه؟ زمان بارگزاری سریع مشتریان و موتورهای جستجو را خوشحال خواهد کرد.
برای شروع کار با CDN ها میتوانید به SiteLock TrueSpeed, MaxCDN یا Cloudflare سر بزنید.
نکته-۵: کش مرورگر را فعال کنید
کش مرورگر فناوری است که به مرورگر بازدید کننده وب سایت اجازه می دهد کپی صفحات خاصی از سایت شما را ذخیره کند تا زمانی که بازدید کننده در آینده به این صفحه مراجعه کند از محتویات حافظه به جای بارگذاری مجدد کل صفحه، استفاده شود. این باعث صرفه جویی در تعداد منابع استفاده شده برای نمایش صفحات شما، و در نتیجه باعث می شود زمان کل بارگذاری سایت برای بازدید کننده شما کمتر گردد.
راحت ترین راه برای فعالسازی کش مرورگر از طریق پلاگین W3 Total Cache وردپرس است. برای نصب این پلاگین روی سایت وردپرسی خود، به ترتیب ذیل عمل کنید:
- به داشبورد سایت خود بروید، سپس Plugins>Add New و جستجو برای W3 Total Cache. روی نصب کلیک کنید و سپس فعال کنید.
- هنگامی که پلاگین فعال می شود، به برگه new Performance در سمت بالا یا سمت چپ بروید. این جایی است که شما تمام ویژگی های افزونه را کنترل خواهید کرد.
به همین ترتیب، با توسعه دهنده وب خود در مورد راههای ادغام کش مرورگر در اسکریپتهای سرورتان صحبت کنید.
نکته-۶: فشرده سازی Gzip را فعال کنید
امروزه سرورها این قابلیت را دارند تا خروجی های یک سایت را به صورت فشرده به مرورگرها ارسال کنند تا مرورگرها این خروجی های فشرده شده را بخوانند. فشرده سازی Gzip تکنولوژی است که به اندازه پاسخ های HTTP مبتنی بر مرورگر، را تا ۷۰٪ کاهش میدهد. اگر متوجه موضوع نمیشوید، نگران نباشید.
داستان را کوتاه میکنیم. استفاده از Gzip سرعت بارگزاری سایت شما را بصورت محسوسی افزایش میدهد.
سه راه برای فعالسازی Gzip روی سایت شما وجود دارد، شما میتوانید:
- کدهای ذیل را به فایل .htaccess سایتتان اضافه کنید:
# compress text, html, javascript, css, xml:
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
# Or, compress certain file types by extension:
<files *.html>
SetOutputFilter DEFLATE
</files>
- کدهای ذیل را به بالای صفحه HTML یا PHP خود اضافه کنید:
<?php if (substr_count($_SERVER[‘HTTP_ACCEPT_ENCODING’], ‘gzip’)) ob_start(“ob_gzhandler”); else ob_start(); ?>
- پلاگین فشرده سازی Gzipمثل W3 Total Cache برای وردپرس را روی سایت نصب کنید(مواردی که قبلا در مورد نصب بیش از حد پلاگینهای غیرضروری را فراموش نکنید)
نکته-۷: فایل های CSS را در بالای صفحه خود و کد جاوا اسکریپت در پایین نگه دارید
در نهایت هنگام کار با صفحات HTML اولیه، کدهای سایت خود را با اضافه کردن فایل های CSS به بالای کدهای صفحه و اسکریپت های جاوا به انتهای صفحه کدهای سایت خود را شسته و رفته نگه دارید.
قرار دادن فایلهای CSS در بخش <head> قالب، از رندر کردن دوباره و تصاعدی جلوگیری خواهد کرد. در غیر این صورت ممکن است کاربر تا بارگذاری کامل سایت با صفحه سفید مواجه شود. این موضوع به استاندارد سازی صفحه خود بر اساس استانداردهای W3 نیز کمک خواهد نمود. همچنین کدهای جاوا اسکریپت خود را به دلیل مشابه در پایان صفحه قرار دهید.
تکنیک های دیگری نیز برای افزایش سرعت بارگزاری سایت وجود دارد و آنچه که به آن اشاره شد تکنیک هایی بودند که پیاده سازی آنها نسبتا راحت بود.